Χαιρετισμός Μηταράκη προς τους σπουδαστές ΑΕΝ Χίου

 

Με αφορμή την σημερινή υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Χίου, ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης χαιρέτισε τους νέους σπουδαστές καλωσορίζοντάς τους στη Σχολή και το νησί:

«Αγαπητοί νέοι σπουδαστές,

Καλώς ήρθατε στη Χίο, καλώς ήρθατε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Δυστυχώς κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να είμαι παρόν σήμερα στην εκδήλωση. Σήμερα εντάσσεστε στην οικογένεια της ελληνική ναυτοσύνης. Εντάσσεστε στην πορεία που βρίσκει την ρίζα της στην αρχαιότητα και έχει ορίζοντα το μέλλον. Ανέκαθεν η ναυτιλία μπόλιαζε τόσο την οικονομία της πατρίδας μας όσο και της κοινωνίας μας, δίνοντας στη χώρα μας ένα γεωστρατηγικό πλεονέκτημα. Η συνεισφορά της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών στη ελληνική ναυτιλία είναι γνωστή ακόμα και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές ιστορικές περιόδους. Η ναυτιλία μας προχωράει συνεχώς σε νέες επενδύσεις, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά της. Ενώ παράλληλα διατηρεί την ισχυρή ελληνική της θέση, δημιουργώντας το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου. Ο ελληνόκτητος στόλος είναι παραμένει κυρίαρχος διαμορφωτής της παγκόσμιας οικονομίας.

 Έχετε επιλέξει ένα συναρπαστικό επάγγελμα, δύσκολο και απαιτητικό, με στερήσεις και μοναξιά, αλλά νέες εμπειρίες και περιπέτεια που δύσκολα κανείς μπορεί να αποκτήσει και να βιώσει στη ζωή του. Σας εύχομαι αυτά τα τέσσερα χρόνια να είναι παραγωγικά και δημιουργικά και να αξιοποιήσετε στο μέγιστο βαθμό όλες εκείνες τις δυνατότητες που σας προσφέρει η Ακαδημία και το νησί μας. Σας εύχομαι καλή αρχή στην σπουδαστική σας χρονιά. Να έχετε μπροστά σας ήρεμες και γαλήνιες θάλασσες, να γίνετε καλοί ναυτικοί και να εξελιχθείτε δυναμικά.

 Η ναυτιλία σας χρειάζεται. Η Πατρίδα σας χρειάζεται. Καλή επιτυχία!»

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.